Telefonszám amin szükség esetén kereshetünk

Maximum 7.900 Ft szállítási költség
A TELJES RENDELÉSRE!

Milyen szövetet érdemes választanom?

Ahány ház, annyi igény és stílus. Nem kell kompromisszumot kötnie, ha nem talál megfelelő színű, anyagú szövettel kárpitos bútort. Nálunk több száz, kiváló minőségű szövetből választhat. Ha bizonytalan a választásban, ezeket élőben is megtekintheti debreceni, nyíregyházi, vagy székesfehérvári bemutatótermünkben!


Alap áras szövetek

Az alap ár azt jelenti, hogy bútor webáruházunkban nem számol fel a rendszer felára ezen szövetek kiválasztásakor. Ez nem jelenti azt, hogy gyenge minőségűek, mindegyik szövet amit forgalmazunk kiváló, és alkalmas hosszú távú használatra. Több típust már sok éve használunk, és még soha nem érkezett panasz, hogy kiszakadt, kikopott volna. Így nyugodtan választhat innen, amennyiben megtalálta a megfelelő színt, anyagot.

Feláras szövetek

Egyes bútorszövetek kiválasztásakor a rendszer felárat számol a bútor árához. Ez az alapján számolódik, hogy mennyi szövet szükséges az adott kanapéhoz, ágyhoz vagy sarokülőhöz. Ezek a szövettípusok sokszor valamilyen extra tulajdonsággal bírnak. Lássuk mik ezek!


Szövettulajdonságok

VÍZLEPERGETŐ SZÖVET
A legmodernebb technológiával gyártott szövet, amely megvédi bútorunkat a leggyakoribb károktól, mint a kávé, bor, ketchup maradandó nyomától. Egy speciális réteg és a sűrű szövés gondoskodik róla, hogy még csak el se színeződjön a felület, és a legfelső rétegben megmarad a kiömlött folyadék, nem tud a lentebbi rétegekbe jutni.

Mit tegyünk, ha megtörténik a "baj"?
1. Papírtörlővel itassuk fel a folyadékot.
2. Nedves ronggyal vagy szivaccsal finoman dörzsöljük át a felületet

VÍZZEL TISZTÍTHATÓ SZÖVET
"Easy Clean"réteggel ellátott szövet. Speciális eljárással kezelt felület, így egy kis víz segítségével könnyen eltávolítható a szennyeződés.

 

 

 

KÜLTÉRI SZÖVET
Rendkívül ellenálló a napsugárzás, csapadék, hőmérséklet ingadozás és más környezeti hatások ellen. UV álló réteggel van ellátva, ezért kültéri bútorokhoz, hotelekbe ideális választás.

 

 

 

RENDKÍVÜLI KOPÁSÁLLÓSÁGÚ SZÖVET
A kopásállóság mértékegysége a Martindale szám. Gyakorlatilag a beülések számát jelenti. A 100.000 fölötti értéket tekinthetjük úgy is, hogy "végtelen" élettartamot jelent, vagyis egész biztosan nem fog kikopni a szövet akár több évtizedes használat alatt sem. Mi azokat a szöveteket jelöltük rendkívül kopásállónak, amelyek 100.000 fölötti értékkel rendelkeznek. Hotelekbe, várókba, tömegközlekedési eszközökre érdemes innen választani, hiszen ezek a bútorok szinte folyamatosan dörzsölésnek vannak kitéve.

KUTYA-MACSKAKAPARÁS ÁLLÓ SZÖVET
A szövési technológiának és a fonalak függőleges elrendezésének köszönhetően kiskedvencünk, ha ki is húz szálat az anyagból, nem szakítja meg az anyag felületi folytonosságát. Elpusztíthatatlan szövet nincs, de ez a technológia rendkívüli ellenállóságot biztosít. Ha kiskedvenc van a háznál, ez a szövettulajdonság rendkívül előnyös lehet.

ÉGÉSKÉSLELTETETT SZÖVET
Autók belsejébe, vagy olyan környezetbe javasolt, ahol könnyebben tűz üthet ki. Eletromos dolgok zárlata esetén is keletkezhet tűz, ahol az éghető anyagok könnyebben lángra kaphatnak. Az ilyen szövet nehezebben ég, vagy a szálak közé van szőve éghetetlen anyag, vagy olyan folyadékkal van átitatva a szövet, ami késlelteti az égést.

PLÜSS SZÖVET
Azokat a szöveteinket jelöljük plüss jelzővel, amelyek puha tapintásúak,kellemes hozzáérni

ZSÁKSZÖVET
Durvább, zsákhoz hasonló szövésű felületet ad. A szövési technológia és a szálak vastagsága miatt a kosz, az idő alatt bútort érő szennyeződések kevésbé látszódnak meg. Tartós szövet, hiszen a durva szövésnek köszönhetően a szálak kevésbé hajlamosak a felületi sérülésre.


Milyen típusú szövetekkel lehet nálunk bútort kérni?

TEXTILBŐRÖK
Főként a sarokülők, kanapék alját szokták textilbőrrel kérni. Ennek oka, hogy rendkívül tartós, vízzel könnyen tisztítható, vízlepergető és mutatós. Lehet a kárpitos franciaágy háttámlája és az ágyalj is textilbőr, nagyon gyakori az ilyen összeállítás.

DEKORBŐRÖK
Csak párnáink kérhetőek dekorbőrrel bevonva. Ennek oka, hogy ezek a szövettípusok kevésbé rugalmasak, így nem lehet vele megfelelően kárpitozni. Párnát bevonva azonban nagyon mutatós kiegészítőkkel dobhatjuk fel otthonunkat.

SZÖVETEK
Minden, ami nem textil- vagy dekorbőr. Beletartoznak a zseníliás, plüss szövetek, zsák szövetek, teljesen sík felületű szövetek


Anyag összetétel rövidítések

PP=Polipropilén
PE, PES=Poliészter
PAN=Poliakrilnitril
BW=Pamut
PVC=Polivinilklorid
PA=Poliamid
NY=Nylon
PVD=Polyvinylidenchlorid
VI=Viszkóz
PU=Poliuretán


Mely szövetekkel lehet nálunk bútort kérni?

BOSTON

CALIFORNIA

PIK

POMPEI

SOFT

CHILLI

ECLIPSE

GRANITE

MOZAIK

GLOBE

HAVANNA

DENIM UNI

ZIGZAG

RIVER

POLAR

NÁPOLY

PIPACS

LUX

SOLO

MUNA

SERTA

SORRENTO

ROSTO

ELLIOT

ALFA

CORTINA

AVRA

LOCA

TARIM

SAMOA

BATUMI

FLOKO

MAKALU
Kopásállóság: Közepes (31500 martindale)
Összetétel: 100% PES
Szövettípus: Velúr
Tulajdonságok: Mikroplüss anyag, erőteljes színek, extra selymes tapintás