Telefonszám amin szükség esetén kereshetünk

Maximum 7.900 Ft szállítási költség
A TELJES RENDELÉSRE!

Milyen ágy ajánlott a különböző korosztályokban?


Milyen alvási szokás jellemző a gyerekekre újszülött kortól óvodás korig?

 

Az alvási szokások jelentősen változnak a gyerekek fejlődésével újszülött kortól óvodás korig. 

(0-3 hónap): Az újszülötteknek nincs kialakult alvási ritmusuk, és gyakran alszanak több rövid szakaszban, összesen 16-18 órát a nap 24 órájából. Az éjszakai ébrenlétek és sírás gyakoriak, mivel az újszülötteknek szükségük van etetésre és pelenkázásra éjszaka is.

(3-12 hónap): Az alvás fokozatosan alakul ki a napirend szerint. Az alvás időtartama általában csökken, de továbbra is szükségük van legalább 12-16 órára naponta. Az éjszakai etetések és ébrenlétek továbbra is gyakoriak lehetnek.

(1-3 év): Az alvás időtartama tovább csökkenhet, de továbbra is szükségük van 11-14 órára naponta. Csökken a nappali alvás ideje, és az éjszakai alvás hosszabbá válik. Éjszakai felébredések, rémálmok vagy más alvászavarok előfordulhatnak.

(3-5 év): Az alvási minta általában stabilizálódik, és a gyerekek kevésbé hajlamosak az éjszakai felébredésekre. Általában 10-13 óra alvásra van szükségük naponta. A szabályos alvási rituálék, például a mesélés vagy altató dalok segíthetnek az elalvásban.

Fontos megjegyezni, hogy minden gyerek egyedi, és az alvási szokások egyik gyerekről a másikra nagymértékben eltérhetnek. A szülőknek figyelmesnek kell lenniük a gyermek igényeire és viselkedésére, és szükség esetén konzultálniuk kell gyermekorvossal vagy alvásszakértővel, ha bármilyen aggodalom merül fel az alvási szokásokkal kapcsolatban.

Milyen ágyakat ajánlunk a gyerekek számára?

 

A Montessori gyerekágy egy olyan elrendezésű ágy, amely a Montessori nevelési filozófiára épül. A Montessori elv elősegíti, hogy a gyerekek fokozatosan fejlődjenek az önállóságra. A Montessori gyerekágyak kialakítása és elrendezése a gyermek önállóságát és biztonságát szolgálja, és ezzel segíthet a nyugodt alvásban is. Íme, hogyan segíthet egy Montessori gyerekágy a nyugodt alvásban: A Montessori gyerekágyak általában alacsonyak, közel a földhöz. Ez lehetővé teszi a gyermek számára, hogy könnyedén be- és kimásszon az ágyból, így növelve az önállóságát és mozgás szabadságát. Ezek az ágyak általában nincsenek körülzárva oldalakkal, hanem nyitottak. Ez lehetővé teszi a gyermek számára, hogy könnyedén megközelítse az ágyát, és szabadon mozoghasson, ha éjszaka felébred vagy az ágyban játszik. Az alacsony magasság és a nyitott elrendezés lehetővé teszi a gyermek számára, hogy könnyen hozzáférjen az ágyához, ami növeli a biztonságérzetét. A Montessori gyerekágyak általában kényelmes matraccal rendelkeznek, amely megfelelő támogatást nyújt a gyermek testének. Egy kényelmes ágy segíthet abban, hogy a gyerek kényelmesen aludjon és pihenjen. A Montessori gyerekágyak tehát az önállóság és a biztonság érzetét ötvözik, ami segíthet a gyerekeknek abban, hogy nyugodtan aludjanak és alvási szokásaikat fokozatosan fejlesszék.

A házikóágyak különleges és szórakoztató környezetet teremtenek a gyerekeknek alváshoz. Íme, hogyan segíthet egy házikóágy a nyugodt alvásban: A házikóágyak általában kényelmesek és meghitt környezetet teremtenek a gyermek számára az alváshoz. Falai körülölelik a gyereket, ami biztonságos és védett érzetet nyújthat számára, mivel hasonlít az anyaméhhez. Ez segíthet csökkenteni az alvás közbeni stresszt vagy aggódást, és segíthet a gyereknek könnyebben elaludni, ráadásul ha a gyermek szülő jelenlétében tud elaludni, elférnek többen is egymás mellett. Ezek az ágyak gyakran szórakoztató és kreatív kialakítással rendelkeznek, amelyek ösztönzik a gyerekeket a képzeletbeli játékra és kreatív tevékenységekre. A házikóágyak stílusa és kialakítása hozzájárulhat egy kellemes és barátságos környezet kialakításához az alváshoz. Az ilyen típusú ágyak gyakran hangulatosak és otthonosak, ami segíthet a gyerekeknek abban, hogy könnyebben megnyugodjanak és elaludjanak. A gyerekek szeretik az olyan helyeket, amelyek kifejezik az egyéniségüket, ez az ágy ennek az elvárásnak megfelel. Összességében a házikóágyak egy kellemes, biztonságos és szórakoztató környezetet teremtenek a gyerekeknek alváshoz, ami segíthet a nyugodt alvásban és az alvási szokások kialakításában.

Nálunk igényeid szerint válogathatsz az ágyak/bútorok között!