Telefonszám amin szükség esetén kereshetünk

Maximum 5.500 Ft szállítási költség
A TELJES RENDELÉSRE!

Mosogató, a konyha kötelező eleme, lehet dísze vagy rejtegetnivalója, ez rajtunk is múlik. Hogyan döntsünk jól?


A legtöbbünknek van mosogatógépe és kifejezetten ragaszkodik is hozzá, hiszen csak be kell pakolni a piszkos edényeket, majd csillogóan kivenni. De ha gyorsan el akarunk mosni valamit, vagy nagyobb tepsivel van dolgunk, akkor nélkülözhetetlen egy mosogató. És egyébként is az, szinte minden nap mosogat az ember, hiába van gépe is hozzá.

Vannak egy, két tálcás, csöpögtetős megoldások és a kád mérete is változó lehet. A mosogatótálca kiválasztása nélkülözhetetlen a konyhabútor tervezési fázisában, hiszen megfelelő konyhaszekrény méretet kell hozzá tervezni, ami hatással van az egész konyhasor kialakítására. Igaz, hogy legtöbbször csak a helyszínen vágják ki a munkalapot, de ha nem megfelelő a méret, akkor hiába. Új munkalap új szekrények, teljes új konyha.

Ha van lehetőségünk olyan helyre tegyük, hogy ne legyen szem előtt, legalábbis amennyiben nem szeretünk minden nap mosogatni. Ha gyakran főzünk, vagy nagy a családunk, akkor minden nap kerül bele 1-1 tányér, bögre, lábas.

A mosogatótálcához külön választhatunk csapot is, ebből is rengeteg félét találunk. Érdemes ezt, de főleg a mosogatót a konyhabútor tervezőjén keresztül venni, ha van rá mód, hiszen megkönnyíti a tervezést és a kész konyhával együtt kiviszi nekünk a helyszínre.

Népszerűek most a gránit mosogatók, a fémes csillogás helyét átvette a természetes színek, matt hatás. Méret alapján a 320x400 mm-es mérettől a 1160x510 mm-ig választhatunk. Vannak olyanok, amiben a nagy méretű tálca és csepegtető mellett egy kis méretű gyümölcsmosó is található. Lehet kerek, forgatható, vagy sarokba helyezhető is. Ilyen gránit mosogatót egészen 50.000 Ft-tól 270.000 Ft-ig találunk, legalább 12 féle színben.

A mosogatószekrény alját is több féle képpen kialakíthatjuk, lehet benne nagyobb fiók, amit ha kihúzunk a kuka is jön vele. De lehet sima, fiók és polc nélküli szekrény is. A lényeg, hogy a szifonhoz és csövekhez könnyen hozzá lehessen férni, ha bármi dugulás van. Tehetjük sarokszekrénybe, L alakúba vagy egyenes kialakításúba is, de mindenképpen közel legyen a víz kivezetéséhez. Ez az első, hogy a konyhabútor tervező megnézi, hogy van a víz, gáz, villamos kivezetés és ez alapján alakítja a konyha terveit.

Dolgozzon együtt a tervezővel már a kezdetektől, és válasszunk rajta keresztül minden konyhai gépet, elemet, ez a titka a tökéletes végeredménynek.