200.000 Ft feletti vásárlás esetén
INGYENES ORSZÁGOS KISZÁLLÍTÁS!

Milyen matracot válasszak?

Az ágyban töltjük életünk egy harmadát. Pontosabban a matracon! Ezért nem mindegy milyet választunk. Szükségletünk függ az életkorunktól, egészségünktől, a használat gyakoriságától (pl. vendégágy) és még a kiválasztott ágytól is, hiszen bizonyos ágykeretekbe speciális méretű matrac fér csak el.

Mindenképp olyan matracunk legyen, ami jól szellőzik, és jól alátámasztja a gerincünket.

Ha csecsemőmatracot választunk, célszerű valamilyen keményebb, esetleg kókusz matrac, hideghabos fekvőfelület mellett dönteni. A babák alszanak a legtöbb időt egy napra vetítve, ezért ne spóroljunk a matracon! A legelterjettebb méret a 60x120 és 70x140, hiszen a kiságy méreteihez igazodik. Ekkor olyat válasszunk, amelynek huzata levehető, mosható, így megspórolunk további tisztítási költségeket.

Gyerekmatracnál a 80x160 és már a 90x200-as matrac mérettel is számolhatunk. Ha nem szeretnénk gyakran cserélgetni a gyerekágyat, akkor egy leesésgátlós ágy is jó lesz az utóbbi méretben. A tisztíthatóság itt is fontos, illetve a gyermeknek nem olyan nagy a súlya, így nem is terheli meg úgy a matracot. Itt is érvényes a keményebb felület. A gyermek folyamatos növekedésben van, fontos a gerincének a megfelelő alátámasztás.

Ha felnőtt matracot szeretnénk, a választási lehetőségek szinte végtelenek, ahogy a méretek is. Szinte mindegyik matracunkat el tudjuk készíteni egyedi méretben, a legelterjettebb azonban a 90x200 (egyszemélyes), 140x200, 160x200, 180x200 illetve ha befér, akkor a 200x200-as is. Egyszemélyes ágyba vagy franciaágyba ugyan azokból í típusokból választhatunk. Ha alvópartnerünkkel nagyon nem egyezik az igényünk, akár két különböző matracot is tehetünk az ágyrácsra. Választhatunk olyat is, amelynek van téli-nyári oldala, vagy keményebb és puhább.

Az allergiásoknak is van megoldás, hiszen vannak olyan hydrolatex aloe vera matracok amelyek még job szellőzést biztosítanak, anyagukat tekintve kosztaszítók. Olyat is talál, amely levendula olajjal van átitatva, a pihentető alvásért. Ha ortopéd matracot szeretnénk, mert valamilyen gerincproblémánk van, akkor erre is találunk megoldást, itt az emberi test egy ergonomikusan megfelelőbb alátámasztást kap.

Rugós, szivacsos, hab, kókusz matrac, vagy ezek kombinációja?

Rengeteg féle van még… azt javasoljuk, próbálják ki valamelyik bemutatótermünkben, melyik “fekszik” jobban, majd rendeljék meg. Ne a neve alapján döntsenek, hanem a fekvésérzet alapján! Sok kárpitos ágyunkban, ágyazható kanapénkban alapvetően be van építve rugós fekvőfelület. Best Dream matracainkra ráadásul 15 év garancia van. De ugyan úgy ajánljuk Materasso termékeinket is.