200.000 Ft feletti vásárlás esetén
INGYENES ORSZÁGOS KISZÁLLÍTÁS!

Milyen a jó gyerekbútor?


Egy jó csecsemőbútor, gyerekbútor vagy ifjúsági bútor nem elég, ha csak tartós és jól néz ki.
Legyen kreatív, átalakítható és nem utolsó sorban olyan birodalmat varázsoljon gyermekünknek, ahol biztonságban érezheti magát és igazán a sajátjáénak érzi.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe vásárlás előtt?

1. Milyen időtávra gondolkodunk?
Csak pár évre szeretnénk a bútort, mert aztán úgyis túladunk rajta, vagy olyan rendszert szeretnénk, ahol a gyerekszobát folyamatosan bővíthetjük újabb elemekkel?

Ízlésünk és gyermekünk ízlése is változik, ezért ha a fenti lehetőség mellett döntünk, akkor mindenképp valamilyen letisztult stílust válasszunk. A kiegészítőkkel, fal színével, párnákkal, szövetekkel bármikor tudunk játszani.
Legyen azért masszív, hiszen nem akarjuk, hogy sérülést okozzon magának, ha az ágy eltörik.

Kárpitos kombi kiságy, amely átalakítható egyszemélyes ággyá és szekrényekké

2. Mennyi hely áll rendelkezésre?
Ha kicsi a szoba, vagy ketten osztoznak, akkor érdemesebb több funkciós bútort választani. Ilyen egy galéria ágy is, hiszen alatta jut hely egy másik ágynak, kanapénak, íróasztalnak, szekrénynek. Nem mellesleg kuckós hatásának hála igazi bunkerré változtatható.

Multifunkciós galériaágy FANY

3. Hol szeretnénk együtt készülni, hol tanuljon a gyerek?
Egy íróasztalra mindenképp szükség van. Még ha nem is tanulásról van szó, rajzolgatni mindenképpen kell valahol. Ha pedig nem tudunk leülni a konyhában, hogy ott tanuljunk együtt a gyerekkel, akkor a gyerekszobába mindenképpen szerezzünk be egy asztalt. Ha most megy iskolába a gyerek, akkor nem biztos, hogy egy normál magasságú asztal megfelelő lesz. Gyerekeknek készült kisasztalt is beszerezhetünk kis székekkel.

Macis kisasztal és kisszék

4. Legyenek a ruhák elérhető magasságban.
Legyen az öltözködés öröm, egy jó program, és a ruhák elpakolása se legyen túl nehézkes. Gyerekeknél nagy mumus a felöltözés, levetkőzés. Ovi, iskola reggelén csoda, ha fel tudjuk kelteni a kicsit, a ruhapróbálgatás pedig már igazi kihívás. Ha a szekrény könnyen elérhető, kényelmes be és ki tudja venni gyermekünk a ruhákat, akkor könnyebb rászoktatni az önállóságra.

5. A gyerek szerint is menő a szoba?
Ami szerintünk cuki és trendi, az nem biztos, hogy a kicsi szerint is az. Sokan esnek abba a hibába, hogy meglepik a gyermeküket egy általuk választott bútorral, takaróval, miközben ő jégvarázsosat, vagy Star Wars-osat szeretett volna. Nem biztos, hogy olyan élvezettel fogja használni, holott nagy motiváló ereje lehet egy saját ágynak, ágyneműnek. Jelezte már vásárlónk, hogy mióta traktoros ágyukat megvették, a gyerek külön alszik.

Traktoros gyerekágy

6. Figyeljünk a részletekre!
Ne csak a bútorokról gondoskodjunk, legyen a szőnyeg, függöny, takaró is különleges. Egy jó lakberendezési kiegészítő nagyon fel tudja dobni a szobát. Sok helyről be tudunk szerezni olyan gyerekszoba kiegészítőket, amiket akár a gyerekkel együtt kiválasztva tudjuk feldobni a szobát.

Város mintás szőnyeg